Ilyen lesz a BMW-tervezte villanykút

2018.05.24. 17:36

Az Ionity nem új kezdeményezés, egy ideje már dolgozik rajta a BMW, a Ford, a Mercedes és a VW csoport, ám most láthatjuk először a korszerű töltőhálózat kútjainak tervét.

A tervezéssel a BMW saját tervezőstúdióját, a Designworks-öt bízták meg, amely karcsú oszlopokat vázolt fel egy meglehetősen konvencionális tető alatt. A terv egyszerű és látványos, bár az oszlopok fehér színe, és a tetejükből kilógó vezeték nem feltétlen a legnagyobb ötlet. Az előbbi azért, mert igen jól látszik rajta minden piszok, az utóbbi mert ha vizet kap, könnyebben beázik, mintha a kábel mondjuk az oszlop oldalából állna ki.

A tervek szerint 2020-ra készülne el a 400 állomásból álló töltőhálózat, amely különböző méretű kutakból állna. A legnagyobb egyszerre hat autót tölthet, és mintegy 120 km-enként helyeznének el egyet-egyet, azaz elvileg a ma kapható villanyautókkal is lehetővé tenné hosszabb utak megtételét.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.