Kerekeit emeli a Hellcat motoros Prius

2018.05.26. 14:24

A gyorsulási versenyek őshazájában, Amerikában építettek egy olyan Toyota Priust, ami valószínűleg azokat is megérinti, akik kevésbé rajonganak az öko-autókért.

priusrt8

Nick Fillipedes, az American Racing Headers tuningműhely egyik tulajdonosa elégedetlen volt az eredeti, második generációs Toyota Prius teljesítményével, így fogta a Dodge Challenger SRT Hellcat 6,2 literes V8-as motorját és egy az egyben átemelte a Priusba. Fillipedes itt még nem állt meg, és további tuninggal közel került a Dodge Demon teljesítményéhez: már 800 lóerő körüli erővel büszkélkedhet a PriuSRT8 névre keresztelt projektautó. Az kocsi szerepelt Jay Leno műsorában is, ahol gyorsultak egyet a hármas Priussal. Kitalálhatják, ki nyert.

Természetesen a gyári kerekeket és a CVT váltót dobták. Helyére speciális, gyorsulási versenyekre használatos gumik és hatsebességes manuális váltó került a Priusba. Az átalakítókúra után az egykori hibridautó 10 másodperc alatt futja a negyed mérföldet. Kellett, mint egy falat kenyér.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.