Egy pályacsúcsa már van a Brabham sportautónak

2018.05.28. 07:15

Három hete, hogy bemutatta a Brabham első sportautóját, máris pályacsúcsról beszélnek. Na még nem egy Nordschleifének küldték neki az újdonságot: egy távoli versenypályán futottak új rekordot igaz, hiába. 

wt4g

Az Ausztrália déli részén található Phillip Island Circuit nem épp az ismertebb versenypályák egyike, de ausztrál kötődése révén a Brabhamnek magától értetődő volt, hogy elviszi első sportautóját, a BT62-t rá. A pálya ugyan része a MotoGP naptárának is, a hivatalos pályacsúcsot mégis egy helyi formulaautós széria, a Formula-Holden egy versenyzője tartja 1:24.221-gyel. Ezt verte el állítólag a BT62, de hogy mennyivel, arról hallgatnak, sőt, állítólag a pályacsúcs sem lett hitelesítve. Egy videót azért kiadtak a BT62 pályázásáról.

Az autót a háromszoros Formula-1-es világbajnok fia, David Brabham vezette. A BT62-t amúgy egy 5,4 literes V8-as motor hajtja, amelyből feltöltő nélkül hoztak ki kerek 700 lóerőt. Ez önmagában még nem kimagasló a szupersportautók között, csakhogy ehhez csupán 972 kilogramm az autó tömege. Látszik is a videón, hogy ott a helye a kortárs szupersportautók között, de hogy mégis mire elég mondjuk egy McLaren ellen, az majd csak az első európai menések után lesz tiszta.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.