Már kész a következő Peugeot 208-as

2018.05.28. 17:19

Úgy tűnik, a 8-as végű számozás megmarad a Peugeot-nál, azaz az új kiskocsit is 208-asnak hívják majd, de a stílusa nagyot változhat.

A kép csak illusztráció
A kép csak illusztráció

Az újdonságról a Peugeot formatervezési igazgatója, Francois Vidal tett említést – mintegy mellesleg – egy interjú során, de annyit elárult, hogy az autó készen van. Ez valószínűleg azt is jelenti, hogy még az idén bemutatkozhat, bár az nem biztos, hogy a forgalmazása is megindul még ebben az évben.

A váltásnak itt is van az ideje: a jelenlegi 208-ast hét éve mutatták be, és utoljára három éve igazítottak a formatervén. Műszaki szempontból nem várható jelentős változás, az új modell ugyanarra a szabvány platformra épül majd, ugyanazokkal a szabvány motorokkal, mint a cégcsoport többi kiskocsija.

Ez 1,2 literes háromhengeres benzinmotort és 1,5 literes négyhengeres dízelt jelent, többféle teljesítménnyel. Bár azon sem csodálkoznánk, ha a dízelváltozatról lemondanának. Később érkezhet egy nagy teljesítményű benzines kivitel is, 1,6 literes turbós benzinmotorral.

Vidal azt mondta, a stílus hasonlóképp változik majd, mint a 3008 és az 5008 típusoknál, azaz magasabb, szögletesebb orr-részre, a vízszinteshez közelebb álló motorháztetőre, és úgy általában is kevésbé gömbölyű formákra számíthatunk.