Igazán csinos a kombi Tesla

2018.05.29. 16:08

Nem ez az első kombi Tesla, de ez eddig a legpofásabb. Egy helyi autógyűjtő megrendelésére tervezte a RemetzCar nevű holland cég, amely jórészt sztreccslimók és pompakocsik építéséből él, de nem marad egyedi példány.

Igaz, gyakori sem lesz: összesen húsz darabot építenek, nyilván a gyári Tesla Model S árának többszöröséért, de aki ilyesmire vágyik, másutt nemigen kapja meg.

Az első példány egy bizonyos Floris de Raadt kapja meg, az eredeti megrendelő, aki látta a RemetzCar Tesla Model S-ből épített temetési pompakocsiját, és úgy vélte, egy kombi kialakítása sem okozhat gondot a cég számára. A megrendelés még 2017 legelején érkezett, azaz majdnem másfél évet vett igénybe az autó elkészítése, de most már a tulajdonosnál van a RemetzCar Shooting Brake névre keresztelt jármű.

Nem ez az egyetlen ilyen autó, a brit Qwest is épített egy hasonlót, de a holland változat mintha profibb munka lenne: szervesebben kapcsolódik a csomagtér-toldat az eredeti formához.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.