Nagyobb részt akar a Kamazból a Daimler

2018.05.29. 11:06

Nem elég a 15 százalék, növelni készül részesedését a Kamazban a Daimler a cég főrészvényese szerint.

kamaz

A Kamaz legnagyobb, 49,9 százalékos tulajdonosa a Rosztyeh orosz állami cég. Ennek vezetője, Szergej Csemezov mondta, hogy a Daimler a jelenlegi 15 százalékról 18-19 százalékra kívánja növelni tulajdoni hányadát az orosz vállalatban. A Kamaz második legnagyobb tulajdonosa jelenleg az Avtoinveszt, 23,54 százalékkal, majd a Daimler következik a jelenlegi 15 százalékkal, szóval egy 3-4 százalékos növekedés még nem hozna nagy változást a felosztásban. A Rosztyeh vezetője arra nem tért ki, hogy a Daimler miként és mikor növelné részesedését, ahogy a Daimler részéről sem hangzott el, hogy mi szükség lenne erre. 

Oroszországban egyébiránt sok német autógyártó aktív. A BMW-nek 1999 óta van üzeme a balti-tengeri kikötővárosban, Kalinyingrádban, a Daimler pedig tavaly nyáron kezdte meg első oroszországi üzemének építést, ahol 2019-től E-osztályokat és SUV-ket gyártanak majd. Korábbi értesülések szerint a Volkswagen pedig tárgyalásokat folytat részesedés vásárlásáról a GAZ-ban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.