Elképesztő, mit tud a Schaeffler Audija

2018.05.30. 14:11

Úgy néz ki, képtelenül erős elektromos autót építeni csak szándék kérdése. A Tesla szériában csinálja, de most a Schaefflernél is összedobtak valamit, ami fejletépő dinamikát produkál.

Lényegében fogtak egy széria Audi RS3-ast, kidobták belőle a hajtásláncot, és beépítettek négy olyan motort, amilyenből egy a tavalyi a ABT Formula E versenyautót hajtotta. Minden kerékre jut egy-egy motor, így összesen 1200 lóerő mozgatja a kompakt négyajtóst.

Akkumulátorból kettő van, összesen 64 kWh töltéstároló képességgel, de ez a gép nem a hatótávról, hanem a döbbenetes dinamikáról szól. A 7 másodperces gyorsulási idő százig sem lenne rossz, de a Schaeffler prototípus ennyi idő alatt 200 km/h-ra ugrik.

A 4ePerformance nevű jármű elsősorban afféle demonstrációs eszköz. Arra készült, hogy ráfesthessék a Schaeffler nevét, és így egy pillanatra az autóipari beszállítóként lényegében láthatatlan cég is a figyelem középpontjába kerülhessen. Ez egy olyan vállalatnál, amely átlagosan 60 alkatrészt szállít a világ összes autójához, mégsem ismeri szinte senki, valószínűleg minden pénzt megér.