Tökéletesítik a leggyorsabb Nissan GT-R-t

2018.06.01. 10:53

Az idén már 11 éves a Nissan sportkocsija, de úgy néz ki, még messze a nyugdíjazása. A Nismo, a gyári sportrészleg épp most mutatta be a következő, eladásra szánt versenyváltozatot, amely a következő szezontól lesz elérhető.

Az új kivitel látszólag nem durran szét az erőtől, 3,8 literes, turbós V6-osa 550 lóerő és 640 Nm leadására képes, aminél van erősebb utcai változat is, de ez már a szívócső-szűkítőkkel együtt értendő, így viszont versenyképes érték. A GT3-ason a legkomolyabb fejlesztés egyébként épp a motort érinti: lejjebb került, és 15 centivel hátrébb is, ami kedvezőbb súlyelosztást, és ezzel potenciálisan nagyobb kanyarsebességet jelent. Ezen felül merevebbé tették a karosszériát, és fejlesztettek a fékrendszeren is, amely így állítólag megbízhatóbban működik versenykörülmények között.

További újítás, hogy mostantól légkondicionáló berendezés is szerepel a megrendelhető extrák listáján. Ilyet egyre több zárt versenyautóhoz kínálnak: úgy néz ki, főleg a hosszabb versenyeken többet hoz, ha a versenyző kevésbé fárad ki, mint amennyit a légkondicionálás teljesítményigénye elvisz.

A Nismo, ahogy eddig is, csak rendelésre épít GT3-as versenyautót, méghozzá jó drágán: egy példány ára kerek 60 millió jen, ami a jelenlegi árfolyamon számolva olyan 150 millió forintnak felel meg.