Villamossínre parkolt, kifizettették vele az utasok taxiszámláját

2018.06.05. 14:22

Egy órán át feltartotta a villamost, ki kellett fizetnie az utasok taxiszámláját egy frankfurti autósnak. Ezer eurójába fájt, hogy rálógott a sínekre.

Illusztráció
Illusztráció

Az eset még 2013. augusztusában történt. Az esti órákban parkolt szabálytalanul egy autós Frankfurtban, autójával belógott a sínre, egy órán át blokkolva a villamos útját. Ez idáig még egy hétköznapi történet, Budapesten is gyakran szül ilyet az élet, az érdekes az, amit a helyi közlekedési vállalat lépett: jobb híján taxikat hívtak az utasoknak, fizették az útjukat, majd az egész végén kötelezték az autóst, hogy fizesse ki az okozott kárt. A történet aztán évekig húzódott, mivel az autós nem akart fizetni, a közlekedési vállalat pedig perre ment. 

A Spiegel most írt az ítéletről, ami szerint a bíróság kimondta, hogy a közlekedési vállalat helyesen lépett és kötelezte az autóst, hogy fizesse ki a kár összegét, ami a kamatokkal együtt nagyjából ezer euró.

(444 találata)

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.