A sötétből les a legújabb Škoda

2018.06.11. 16:14

Egyelőre csak két lámpa látszik a képeken, de legalább azt tudjuk, hogy mihez tartoznak: a Škoda legújabb RS jelzésű modelljéhez, az elsőhöz, amely egy terepjáróból készült.

kodiaqrspv

A sport-SUV műfaja, bár bizonyos értelemben ellentmondásos, nem új, és bizonyítottan sikeres. Sokan hajlandók jó pénzt fizetni a nagy felnikért és az erős motorért, és itt legalább nem lepődik meg rajta senki, ha ráz a futómű, ami egy ilyen magas építésű modellnél amúgy is elkerülhetetlen.

A csehek jelenleg csak az Octaviából kínálnak RS változatot. Régebben próbálkoztak a Fabiával is, de beigazolódott, hogy az erős motor és jó futómű miatt a végeredmény egyszerűen túl drága lesz. A Kodiaq esetében viszont el lehet kérni az igényesebb kivitelű alkatrészek árát, és talán még haszon is marad majd.

Úgy tudjuk, a sportos utcai terepjáróba a VW csoport négyhengeres izom-dízelét tervezik beépíteni: a kétliteres TDI motornak ez a kivitele két turbóval 240 lóerő és 500 Nm leadására képes, így a Kodiak vaskos testének is tisztességes dinamikát kölcsönözhet, bőven 200 km/h feletti végsebességgel.

A sport-Kodiaq élő bemutatóját várhatóan a Párizsi Autószalonon tartják, bár nem csodálkoznánk rajta, ha az adatait és fotóit már korábban nyilvánosságra hozná a gyár.