Szlovákiába költöztetik a Land Rover Discoveryt

2018.06.11. 17:08

Eljött a pillanat, amikor bebizonyosodott, amit már korábban is sejteni lehetett. A Jaguar és a Land Rover szlovák üzeme bizony brit munkahelyekbe kerül majd.

Az már korábban kiderült, hogy Szlovákiában a Discovery készül majd, de eddig arról volt szó, hogy legalább a drágább változatok gyártása Solihullban, a Land Rover angol gyárában maradhat. Ám a legújabb hírek szerint mégsem így lesz: a teljes gyártás északi szomszédunkhoz költözik, az angol telephelyen pedig valamiféle villanyautó-családot gyártanak majd, már azok, akiknek megmarad az állása.

Az biztos, hogy nem a jelenleg is ismert elektromos modelleket gyártják majd Solihullban, hiszen a Jaguar I-Pace bérmunkában készül majd Ausztriában, a Magna-Steyr üzemében. Ez egyébként is viszonylag kis tételben készülhet, a brit üzemben állítólag egy olyan elektromos hajtású autócsalád gyártása folyhat, amelyet valóban nagy tömegben tudnak majd értékesíteni.

„A döntés, amely potenciálisab brit munkahelyekbe kerül majd, nehéz volt, de része a hosszú távú stratégiánknak, amely világszerte gyökeresen alakítja át a működésünket.” - írja közleményében a Jaguar Land Rover.