Ultra ritka Alfák jönnek

2018.06.16. 11:46

Egy lóerővel sem lesznek erősebbek a legritkább Alfa Romeo Quadrifoglio modellek, mégis a Nürburgring jegyében készül mind a 216 darab.

A márka a limitált szériával a Stelvio és a Giulia Nordschleifén elért kategóriarekordjait ünnepli. Az Alfa Romeo ezúttal a részletekre helyezte a hangsúlyt, az NRING nevű speciális modellek matt szürke fényezést, karbon splittereket, küszöbtoldatokat és belső díszítőelemeket kapott. De ez csupán a cukormáz.

Az NRING modellekhez jár egy vezetéstechnikai képzés, amit hol máshol, mint a híres Nordschleifén tartanak majd a tulajdonosoknak. A veretéshez egyedi dzsekit, cipőt, mandzsettagombot, Sparco kesztyűket és egy hátizsákot adnak, amibe mindezek beleférnek. Jár még a csomaghoz egy 1:18-as méretarányú modell is a kocsiról.

Az Alfa Romeo Giulia és Stelvio Quadrifoglio NRING modellek orrában a már ismert, 2,9 literes, 510 lóerős, duplaturbós V6-os motor dolgozik, a végsebességet pedig nem limitálták, a Giuliánál egészen 307 km/h-ig tarthat a száguldás. Mindkét modell karbon-kerámia féktárcsákat kap, a Giulia esetén hátsó, a Stelviónál összkerékhajtással. Az Alfa Romeo nem árulta el, hogy mennyibe kerülnek a limitált szériás modellek, de tekintve hogy a Giulia QV 24 a Stelvio QV pedig 29 millió forintba kerül, nem elképzelhetetlen a harminc millió forint fölötti ár.