Golf-riválist készít a Tesla

2018.06.17. 08:43

Elon Musk szerint öt éven belül megérkezhet a kompakt méretű Tesla.

3

Hosszas nyűglődés után éppen csak kezd felfutni a Tesla Model 3 gyártása, a márkánál máris egy új modell lehetséges bevezetéséről beszélnek. Musk szerint lesz Golf méretű Tesla 2023-ig, de annál kisebb modellt nem terveznek a jövőben. Az amerikai gyártónak talán az eddigieknél is jobban oda kell tennie magát, ha komolyan gondolja a kompakt kategóriába való belépést, hiszen addigra valószínűleg már piacon lesz a továbbfejlesztett BMW i3-as, és a Volkswagen is bemutatja saját elektromos autóját I.D. néven.

A bejelentés mellett a Tesla rövidebb távú tervei nem változtak. 2019 márciusában már életnagyságban láthatjuk majd a Model Y crossovert, de ahogy az a Teslánál lenni szokott, a gyártás csak egy évvel később kezdődhet meg. A kis crossoverről egyelőre semmilyen adatot nem tudunk néhány előzetes fotón kívül, de Musk ígéri, hogy lesz benne valami igazán különleges. Szintén a kompakt Tesla érkezése előtt jön a Semi kamion és a Roadster sportautó új generációja. Utóbbiról a napokban derült ki, hogy SpaceX csomagot is kaphat.

A Tesla sosem szűkölködött nagyra törő tervekkel, de az új bejelentés annak fényében is meglepő, hogy épp a minap döntött úgy a cég, hogy megválik dolgozóinak 9%-ától.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.