Leégett a 70 km-es szupersportkocsi

2018.06.18. 15:08

A Ford GT nem csak méregdrága sportkocsi, de hozzájutni is csaknem lehetetlen. Ezért is fájhat nagyon a tulajdonosnak a szénné égett sportkocsi.

Münchenben történt az eset, amelyről a képeken túl csak annyit tudunk biztosan, hogy személyi sérülést nem okozott. Egy második generációs Ford GT gyulladt ki, állítólag egy üzemanyag-szelep meghibásodása miatt, és égett ki teljesen a motortere, mire sikerült eloltani. Úgy tudjuk, az autóban ráadásul csak 70 kilométer volt, a gazdája, miután hozzájutott, nyilván igyekezett megkímélni.

A Ford a GT második generációját 2015-ben azzal a nem titkolt céllal mutatta be, hogy győzzön vele a 2016-os Le Mans-i 24 órás versenyen, ötven évvel a Ford GT40-essel aratott diadalt követően. Ennek megfelelően a 3,5 literes, 656 lóerős, ikerturbós V6-ossal hajtott gép valójában egy utcán is legálisan használható versenyautó, amelyet a Multimatic cég épít bérmunkában.

Eredetileg csak 500 utcai példányt terveztek gyártani, de a 400 ezer dolláros ár ellenére is többet igényelt a piac, így a mennyiséget végül megduplázták. A GT-hez így is csak olyan feltételekkel lehetett hozzájutni, amelyek korlátozzák az autó eladhatóságát – ebből lett is már legalább egy per – azaz akinek nem jutott a GT-ből, vagy aki alatt leég egy ilyen, annak egy darabig még nem lesz rá esélye, hogy beszerezzen egyet.