A Volvo az újrahasznosítás bajnoka lenne

2018.06.20. 07:08

Manapság egyre több olyan divatos terület van, ahol a Volvo az élre tör. Az elsők között fogadták meg, hogy nem fejlesztenek több dízelmotort, hogy minden autójukban lesz elektromos hajtás, és hogy hibátlan önvezető rendszert készítenek. És most újabb nagy szavakat sikerült kimondani.

A fogadalmuk úgy szól, hogy 2025-re az autóikban használt műanyagok negyede származik majd újrahasznosításból. Azt is megmutatták, hogyan képzelik mindezt: készítettek egy tanulmányautót, amelyben a belső tér burkolatainak egy része már újrahasznosított anyagokból készült.

Alkalmaztak PET-palackokból készült szálakat tartalmazó szövetet, újrahasznosított gyapjút, illetve olyan anyagokat is, amelyeknek az anyaga elhasználódott halászhálókból és hajókötélzetből készült. Emellett a luxusautók esetében oly fontos hangszigetelések egy részét is újrahasznosított anyagokból építették fel.

A Volvo vezérigazgatója a téma kapcsán hangsúlyozta, hogy cége számára milyen fontos környezeti lábnyomának csökkentése. „A környezettudatosság egyike cégünk alapértékeinek, és megtaláljuk a módját, hogy ezt átvigyük az üzleti gyakorlatunkba is.” - mondta Hakan Samuelsson. Az ígéret persze nem jelenti, hogy a Volvo ne szennyezné a környezetét – nemigen akad olyan autógyár, amely ezt elkerülheti, legalábbis egyelőre – de már a pozitív hozzáállás is jó üzenet, amely jócskán hozhat vásárlókat a cégnek.