Eddig minden másnál gyorsabb a VW versenygépe

2018.06.21. 11:44

Megkezdődött a készülődés a Pikes Peak-i hegyi felfutóra, ahol egyelőre a gyári Volkswagen villany-versenyautó és a háromszoros győztes Romaine Dumas párosa látszik a legnagyobb esélyesnek.

idrpp1

Az edzés ugyan csak a pálya egy részén zajlik, de ezen a szakaszon a Volkswagen I.D. R egyelőre messze gyorsabb mindenki másnál. Az elektromos prototípussal Dumas 3:16,083-as időt futott, ami félelmetesen jó, ha azt nézzük, hogy ugyanezen a szakaszon Pikes Peak abszolút csúcstartója, Sebastian Loeb 3:26-os időt ment a Peugeot 208-assal. Azaz, bár a VW csak a villanyautós rekord megdöntését vette célba, nem lehetetlen, hogy végül megdöntik a franciák által felállított abszolút pályacsúcsot is.

A Pikes Peak-en persze semmi nem vehető biztosra, hisz vasárnap minden indulónak csak egy esélye lesz a legjobbat nyújtani. Ám egyelőre úgy néz ki, a VW hatalmas pénzből, alig nyolc hónap alatt összehozott gyári csapata az idén mindent vihet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.