Két másik 8-as BMW is készül

2018.06.21. 06:56

A formaterveket manapság érdemes jól levédetni jogilag, de ez egyben azt is jelenti, hogy az autók külsejét már a bemutató előtt nyilvánosságra kell hozni. Ezúttal a brazil szabadalmi ügyekért felelős hatóságnál bukkant fel a négyajtós és a vászontetős 8-as BMW változat végleges terve.

Azzal, hogy a 8-as kupét bemutatták, még messze nincs vége a típusszámot viselő új BMW-k sorának. Ahogy az elődnek tekinthető 6-osból, ebből is készül Gran Coupé kivitel négy ajtóval, valamint vászontetős kabrió is. A négyajtóst ugyan tanulmányként már megmutatták, de itt már a szériamodell látható a végleges részletekkel. Az alapforma egyébként keveset változik az M8 alapú tanulmányhoz képest, a legmarkánsabb eltérés az egyszerűbb, visszafogottabb orrkialakítás.

Műszaki értelemben nem várható nagy eltérés a 8-as változatok között. Valószínűleg bőségesebb lesz a motorválaszték, amely a kupé esetében eddig egyetlen hathengeres dízelmotorból és egy V8-as turbós benzinesből áll: legalább egy kisebb, hathengeres benzines és egy hibrid változatra számíthatunk még, de az sem kizárható, hogy a négyturbós M-es dízelmotort is beveti a BMW a 8-asokban.

Egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy a két újabb luxus-BMW mikor érkezik, de nem csodálkoznánk azon sem, ha a négyajtóst már az idén bemutatnák.