Új modellt villant fel a Renault

2018.06.26. 18:21

Egyelőre egyetlen előzetes fotót mutatott a francia gyártó következő újdonságáról, amely valamiféle kisebb terep-modellnek ígérkezik.

renault 18m teaser

A képen nem látszik sokkal több, mint az unásig ismert Renault egyen-orr, a jellegzetes, kasza-formájú LED-csíkkal és középütt a nagy rombusszal. Ami mégis elárul valamit, azok az arányok: az autó határozottan magasnak látszik, ami arra utal, hogy egy újabb aszfaltra tervezett terepjáró-szerűséggel van dolgunk.

Egyesek úgy vélik, a Captur, vagy hosszabb változata, az Oroszországban gyártott Kaptur sportos változata lehet – erre a viszonylag erősen domborított sárvédőkből lehet következtetni – vagy akár egy háromajtós kupé kivitel. Ez utóbbi azonban kevésbé valószínű, mivel a Renault szerint ugyan tanulmányautót ábrázol a kép, de olyat, amely alapján hamarosan sorozatgyártmány készül. Az viszont még nem egyértelmű, hogy a piac megérett egy kétajtós terep-kupéra.

Oroszországban egyébként kifejezetten jól megy a Renault-nak a hobbiterepjáró-eladás: a Kapturból csak az idei év első öt hónapjában 13 ezer példányt adtak el, amivel ez Oroszország 12. legnépszerűbb új autója.