600LT: új sportkocsi a McLarentől

2018.06.28. 15:14

A McLaren meglevő műszaki alapjaira újabb variációt készített: ezúttal az 570S Coupéból készítettek egy könnyebb és erősebb változatot.

A 600LT elnevezés vége a Long Tail rövidítése, azaz ez is egy nyújtott hátuljú modell, míg a típusszám a lóerőben mért teljesítményből származik. Ebből is látszik, hogy sokat nem hergeltek az ikerturbós, 3,8 literes V8-ason, amelyből korábban kihoztak már 700 lóerő feletti teljesítményt is. Itt kerek 600 lóerő és 620 Nm mozgósítható egy hosszabb padlógázzal, ami nem nagy változás az 570 S-hez (570 lóerő, 600 Nm) képest. Ám hogy ne okozzon csalódást az újdonság, a tömegéből is faragtak 96 kilogrammot egy csomó karbonszálas alkatrész segítségével, így mindössze 1247 kilogrammot nyom. A hosszabb hátsó rész pedig az aerodinamikai kiakakításnak tett jót.

Az újdonság külsőre is inkább látszik egy alaposabban megtuningolt 570S-nek, és az alapján, hogy az alkatrészek alig negyede eltérő, tulajdonképp csak nézőpont kérdése, hogy új modellnek tekintjük-e, vagy sem.

Az új modell árát egyelőre nem közölte a McLaren – csak októberben kezdik gyártani, állítólag akkor derül ki az is, hogy mit kérnek érte – de nyilván valahova az 570S és a 720S közé céloznak majd. A gyártási mennyiségről egyelőre csak annyit mondtak, hogy szigorúan korlátozott lesz, és semmiképp nem tervezik a típust 12 hónapnál tovább gyártani.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.