Jeepet kapnak az olasz csendőrök

2018.06.28. 06:17

Olaszország ugyan rég nem csak az olasz autók hazája, de a hatóságoknál még a hazai vállalatok – nem feltétlen hazai gyártású – termékei vannak túlsúlyban.

A csendőrök például hagyományosan Alfa Romeókkal és Fiatokkal közlekednek, de ugyanennek a trendnek a része, hogy most maga Sergio Marchionne, a Fiat elnök-vezérigazgatója adta át a csendőrség vezetőjének az első Carabinieri feliratos Jeep Wrangler kulcsait.

A speciálisan kialakított, emelt hasmagasságú, és alaposan körbecsövezett járművet tengerparti járőrözésre szánják Romagna egyes partszakaszain, ahol a terepjáró olyan helyekre is eljuthat, ahol a személyautó már rég elakadt volna. Ez a csendőrök haszna az üzleten, a Fiat csoport pedig, amely most Európában is szeretné a Jeep piaci részesedését drámaian megnövelni, nyilván örül az ingyen reklámnak.

Ez a Wrangler példány a Mopar One csomagot kapta meg, amely többek közt tartalmazza az öt centis futómű-emelést, a 17 hüvelykes felniket és a 32 hüvelyk átmérőjű terepgumikat. A motorja pedig a Jeepekből már jól ismert 2,8 literes négyhengeres dízel, amely a maga 200 lóerejével és 460 Nm-ével még az automata váltó ellenére is egész fürgévé teszi a parti csendőrök új járművét.