Akkumulátorgyárat épít Németországban a kínai CATL

2018.07.01. 10:09

Akkumulátorgyárat épít Németországban a kínai Contemporary Amperex Technology Ltd (CATL) vállalat - erősítette meg három forrás is pénteken a Reuters hírügynökségnek.

btee

A beruházási szerződést Li Ko-csiang miniszterelnök július 9-i hivatalos berlini látogatása alkalmából írják alá. A CATL lítium-ion akkumulátor-cellákat fog előállítani a német autóipari vállalatok számára, amelyek saját maguk állítják majd össze az autóikhoz szükséges akkumulátor egységeket. A BMW csütörtökön jelentette be, hogy egymilliárd euró értékben adott beszállítási megbízást a kínai CATL vállalatnak arra, hogy üzemet építsen akkumulátorok gyártására "valahol Európában".

A kínai akkumulátorgyártó üzem Türingia tartományban épül fel a Reuters hírügynökséget tájékoztató egyik forrás szerint, bár a CATL elzárkózott az értesülés kommentálásától, a német kancellár hivatalát pedig nem lehetett elérni pénteken a hír kommentálására. A türingiai tartományi gazdasági minisztérium pénteki közleménye a CATL vállalattal egy akkumulátorgyártó üzem helyszínéről folytatott tárgyalásokról számol be. A közlemény ugyanakkor megjegyzi, hogy "legjobb tudomásunk szerint számos európai helyszínről vannak folyamatban tárgyalások és ezek még nem zárultak le".