Még nagyobb Audi-terepjáró érkezhet

2018.07.01. 08:01 Módosítva: 2018.07.01. 08:01

Alig készült el a Q8-as, máris egy még nagyobb számozású SUV-ról pletykálnak.

3

Már a Q8-as bemutatásakor is sejtelmesen beszéltek az Audinál egy nagyobb, még exkluzívabb sportos terepjáró megépítése kapcsán. Az Audi dizájn főnöke Marc Lichte úgy fogalmazott, hogy még rengetek ötletük van, míg a vezérigazgató, Rupert Stadler azt mondta, hogy a vásárlók és az idő eldönti, hogy lesz-e Audi Q9-es.

Az első hallásra feleslegesnek tűnő új modell – ha ebben a kategóriában ez egyáltalán lehetséges – valószínűleg egy leheletnyivel polgáribb lenne, mint amilyen a Bentley Bentayga, de mégis többet nyújtana egy Q7-esnél. Az elképzelés szerint a Q8-as a Range Rover Sport, míg a Q9-es a sima Range Rover vetélytársa lehet.

Egyelőre azonban nem tudni semmi biztosat a Q9-esről, csak azt, hogy késik, ahogy a márka első elektromos autójának az e-tronnak is a bemutatója. Rossz nyelvek szerint továbbra is a vezérigazgató, Rupert Stadler letartóztatása állhat a háttérben.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.