Hétezer Tesla készült a múlt héten

2018.07.02. 12:55

Vagy egy hónapja hallani, hogy hamarosan eljön ez a pillanat, de ha minden igaz, az elmúlt hét volt az első, amikor a Model 3 gyártásával át tudták lépni a 5000 példányt.

#model3 #5k #5000built #cantstopwontstop #teslalife #tesla

A post shared by Anthony Williamz (@anthony_m_williamz) on

Szép eredmény, ha azt nézzük, hogy áprilisban még nem érték el a heti 2300 autót, de kevésbé szép, ha azt nézzük, hogy a heti 5000-es gyártást a korábbi tervek szerint 2017 végére kellett volna elérni – magyarul majdnem pont hét hónap csúszásban van a Tesla saját terveihez képest.

Az ötezer autóról szóló hír egyelőre nem hivatalos, egy Tesla alkalmazott adott róla hírt az Instagramon, Elon Musk a Twitteren csak annyit írt, hogy 7000 autó 7 nap alatt, de ez a szám akár az összes Tesla autót is jelentheti, beleértve a Model S és X termelést is.

Az egész ügy jelentőségét nem is a konkrét példányszám adja, hanem a tény, hogy újabb előrelépés történt a Model 3 gyártásában. Ez pedig jelzés lehet a befektetők felé, hogy a Tesla fejlődőképes, érdemes benne pénzt tartani, és ez – ahogy a le nem szállított autókért kért újabb előleg is – ismét egy picit javítja a cég túlélési esélyeit, amelyek az év elején nem voltak túl fényesek.