Ebből a formából is egy új Mercedes lesz

2018.07.05. 16:05

Egyelőre egy tanulmányautó alapjának szánják ezt a formát, amelyről első pillantásra az 1930-as évek végének német versenyautói juthatnak az eszünkbe.

Az államilag támogatott autóversenyzés egykor igazi műszaki remekműveket termelt ki, amelyekkel abszolút sebességi rekordokat állított fel a Mercedes. Ezeket a gépeket – például a W125-öst, amellyel 432,7 km/h-s sebességet értek el – idézi ez a vázlatos háromdimenziós modell, az Aesthetics Progressive Luxury sculpture, amely alapján az augusztusi Pebble Beach Concours d'Elegance-ra állítólag kézzel fogható tanulmányautót építenek. Ha igaz, tisztán elektromos hajtású lesz, és hasonlóan gyors az egykori rekorder versenygéphez. Ezt egy, az SLS E-Cell tanulmánynál is nagyobb teljesítményű hajtáslánccal érnék el, ami komoly ígéret, abba ugyanis négy motort építettek, összesen 740 lóerővel.

A tanulmányt az EQ elektromos márka bevezetése kapcsán mutatják be, amelynek első szériamodelljeit várhatóan az ősz folyamán leplezi le a Mercedes. Ezek közül az első az EQ C jelzésű, középkategóriás elektromos terepjáró lesz.