Elkészült a Honda új szuperfűnyírója

2018.07.06. 12:40

Négy éve már, hogy a Honda megépítette a sebességi rekorder fűnyíró, a Mean Mower első generációját. Akkor meg is döntötték a fűnyírótraktorok sebességi rekordját, de négy év után rálicitálnának a korábbi rekordjukra.

Ennek érdekében építették meg a Mean Mower 2.0-t, amely, bár ránézésre hasonlít az elődjére, teljesen új konstrukció. A korábbi V2-es motor helyett a Honda CBR 1000RR Fireblade SP négyhengeres motorját építették bele, ami a korábbi 110 helyett 190 lóerő leadására alkalmas 13 000-es fordulatszámon. Komolyabb lett a vázszerkezet is: az Ariel Atoméra emlékeztető, bár annál jóval alacsonyabb csőváz-struktúra viseli a terheket, amely önmagában csupán 69,1 kilogrammot nyom. A Honda brit képviselete által pénzelt feljesztés eredménye voltaképp egy jellegzetes arányú, és brutális erejű, orrmotoros óriás-Gokart, amelynek az alján mellesleg ott a fűnyíró-modul is.

Az új Mean Mowert a 23 éves Jess Hawkins vezeti majd, aki tapasztalt autóversenyző, és egyben autós kaszkadőr is – most épp a Fast and Furious élő show változatában dolgozik. A gyáriak szerint a jármű elvben képes lenne a 150 mérföld/órás sebesség – 241 km/h – túllépésére, de attól még komoly kihívás lehet az orrnehéz, irracionálisan erős géppel megjavítani a 187,6 km/h-s aktuális sebességi rekordot.

Az egyelőre nem derült ki, hogy mikor próbálkoznak meg az új rekord felállításával, de csodálkoznánk rajta, ha a nyár folyamán nem kerülne sor legalább egy hitelesített kísérletre.