Megvehető lesz az olasz GT-R

2018.07.09. 17:07

A Nissan csúcsmodellje, a GT-R hihetetlen gyorsulása mellett a teljesítményéhez viszonyítva barátságos árával hódít: az alapkivitel 32 millió forint alatt megkapható. Ám úgy tűnik, készül majd egy sokkal drágább és ritkább kivitel, az Italdesign segítségével.

A GT-R50-ről nemrég mutattak néhány képet, de a hét végén, Goodwoodban élőben is látható lesz. Eredetileg csupán egyedi tanulmánynak szánták, de azóta eldőlt, hogy gyártásba küldik. Egész pontosan ötven példány elkészítéséről hallani, és ennek megfelelő lenne az üvöltő arcú, 710 lóerős változat ára is. Úgy 900 ezer euró, átszámítva 290 millió forint lehet minden példány ára, és valószínűleg csak azért nem több, mert a Nissan számára a gesztus a lényeg, így aligha keresnek a sorozaton. Jellemző, hogy az Italdesign saját, hasonló mennyiségű gyártásra tervezett autója, az Audi R8-ból faragott Zerouno legalább másfélszer ennyibe kerül.

A Nissan szándékának komolyságát jelzi, hogy itt már most fogadják az érdeklődők üzeneteit, bár az az érzésünk, hogy még ilyen áron is sokkal több jelentkező lesz, mint ahány autó.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.