Jön az ötmillió eurós Bugatti

2018.07.10. 17:26

A Bugatti hagyományainak megfelelően a hőskor egyik versenyző-legendájáról nevezik el a következő sportkocsit. Ezúttal Albert Divo a névadó, aki az 1920-as években nyert két Targa Florión, a korszak talán legnehezebb közúti autóversenyén, természetesen Bugattival.

divo

Azon túl, hogy kerek 5 millió eurós árról hallani, csak annyit lehet tudni a Bugatti Divóról, hogy a tervezők ezúttal a legjobban gyorsuló autót igyekeztek előállítani, amely bőven 2,5 másodpercen belül érheti el a százas tempót. Ezzel a Bugatti ismét olyan autót kínálhat, amellyel egyértelműen le lehet gyorsulni bármelyik Teslát. Cserébe a pletykák szerint le kell mondani a 400 km/h feletti végsebességről: 385 km/h-nál gyorsabban nem lehet majd menni a Divóval, bár az az érzésünk, ezt eddig sem próbálták ki túl sokan.

Összesen negyven példány készül a drágább Chiron-változatból, amely állítólag aerodinamikai szempontból is különbözik majd az alapmodellnél. Hogy pontosan milyen is lesz a legújabb Bugatti, azt pedig augusztus 24-én tudjuk majd meg: akkor tartják a világpremiert a The Quail - A Motorsport Gathering nevű rendezvényen, Kaliforniában.