Kivételesen stílusos az első önvezető autó Goodwoodban

2018.07.11. 11:24

Évről évre egyre többen igyekeznek ott lenni a Goodwood Festival of Speeden, Nagy-Britannia legnagyobb autós rendezvényén, amelynek a középpontjában az 1,87 kilométeres hegyi felfutó áll. Itt indítja el a Siemens önvezető autóját, amelyet egy 1965-ös Ford Mustang átalakításával állítottak elő.

siemens sd mustang

Az attrakció lényege, hogy először csütörtökön küldik fel egyedül az önvezető autót a pályán, és ha a kísérlet sikerrel végződik, akkor a fesztivál további napjain már nagyobb közönség előtt teszi meg ugyanezt a látványos festésű oldtimer. Az autót a Siemens a Cranfield Egyetem kutatóival közösen fejlesztette ki, elsősorban demonstrációs céllal. Sokan idegenkednek az önvezető autóktól, és a vén Mustanggal most ép azokat igyekeznek meggyőzni, akik az autóvezetést eddig sem teherként élték meg – azaz akik valószínűleg nem tartoznának a megoldás korai felhasználói közé.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyire igyekeznek jó időt futni a robot-Mustanggal, de valószínű, hogy rekorddöntés helyett a biztonságos célba érkezést célozták meg a fejlesztők.