Szép lett az új Noble sportkocsi

2018.07.13. 12:51

A Noble márka azzal lett ismert, hogy ütőképes rendszámos pályaautókat árusított viszonylag kedvező áron. Most is ezzel próbálkozik a cég, korszerűbb formában.

A Goodwood Festival of Speedet manapság már akkora figyelem övezi, hogy aki csak teheti, igyekszik azt kihasználni. Nem csak a nagy gyártók, de az olyan kis cégek is, mint a Noble, amely utoljára kilenc éve mutatott be új típust. Az M600 azóta is a program része, bár a Volvo 4,4 literes V8-as motorját, amely köré épül, már nem gyártják, és amúgy is szükség volt valami elérhetőbbre. Az M500 ennek megfelelően valamivel szerényebb teljesítményű, de ezt valószínűleg bőven kompenzálja majd az olcsóbb műszaki tartalom és a formásabb külső.

A kiállított autó egyelőre valószínűleg csak üres héj, erre utal legalábbis, hogy az ablakokat átlátszatlanul sötétítették le, de állítólag a hátsó tengely elé kerül majd a Ford 3,5 literes Ecoboost V6-osa. Ez a motor egészen olcsón beszerezhető, mivel a Ford F-150 pickup számára nagy sorozatban gyártják, de a turbófeltöltés révén nagyon komoly tartalékai vannak, itt például 550 lóerőt ad le. Ezzel az M500 ugyan épp száz lóerővel gyengébb az M600-asnál, de a gyáriak jelezték, hogy a mindössze 1,25 tonnás sportkocsi jóval olcsóbb lesz a nyolchengeres csúcsmodellnél.

Ezzel persze nem mondtak sokat, hiszen az M600-ból 300 ezer fontért, vagyis közel 110 millió forintért készítenek egy-egy példányt, azaz az M500 még ennek az összegnek a feléért is a drágább sportkocsik közé tartozna.