Visszahívják a Stingereket, de csak a sárgákat

2018.07.14. 13:17

Egészen furcsa visszahívási akciót jelentett be a Kia.

DSCF2047
Fotó: Csikós Zsolt

Ritkán fordul elő, hogy egy prémium kategóriába szánt nagyobb autót olyan, konfekciótól eltérő színnel áruljanak, mint a sárga. A Kia Stinger elérhető ilyen festésben, de a jelek szerint problémák akadtak a fényezéssel.

A gyártó szerint egy bizonyos olajszármazék miatt a sárga Stingerek fényezése a hétköznapi használatból eredő sérülések (kavicsfelverődések, különböző szennyeződések) tekintetében sérülékenyebbnek bizonyultak a más festésű autókhoz képest, ezért a teljes visszahívás mellett döntöttek.

A CarAdvice értesülései szerint csak Ausztráliában több mint ötven tulajdonost érint a visszahívás, globálisan nyilván ennél sokkal több autóról lehet szó. A Kiának darabonként 10 ezer dollárba (~2,7 millió forint) kerül a javítás, de utána élethosszig tartó garanciát vállalnak a fényezésre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.