Brutálisan emelkedik a veteránautók értéke

2018.07.15. 10:55

Egyes német bankok kifejezetten ajánlják ügyfeleiknek, hogy veterán autókba fektessék pénzüket.

001 ZOL2928
Fotó: Papp Zoltán

A jelenségről pár éve már írtunk, most azonban a Bloomberg számolt be arról, hogy a német bankok is rákaptak a lehetőségre. A Suedwestbank veteránautó szakértője úgy fogalmazott, hogy főleg az 1 millió eurónál magasabb tőkével rendelkező ügyfeleiknek ajánlják az ilyesfajta befektetéseket.

Az érdeklődés nem véletlen, hiszen az elmúlt 13 évben átlagosan megnégyszereződött a 20 legdrágább német gyártású veteránautó értéke. Konkrét példaként a veterán 911-eseket említik, amik ez idő alatt 681%-kal lettek drágábbak.

A Classic-Analytics szakértője azonban óvatosságra int. Szerinte 100 ezer euró alatti értékű autóknál a tárolási, karbantartási költségek könnyedén felemészthetik a hozamot. Fontos, hogy a kiválasztott autó kellőképpen ritka legyen és persze jó érzék kell ahhoz is, hogy a megfelelő időben, a legjobb áron vásároljuk meg a modellt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.