A Renault is rekord jól kezdte 2018-at

2018.07.16. 17:02

A BMW után a Renault is jó évkezdésről számolt be: rekordszámú járművet adott el a márka az első hat hónapban.

erzh

A tavalyi első fél évhez képest 9,8 százalék volt a növekedés a Renault-nál, amiben komoly szerepet játszott, hogy megugrottak az eladások Oroszországban, illetve Latin-Amerikában, de érezhetően nőtt a kereslet a cég járművei iránt Európában is. A Renault a június végéig tartó hat hónapban 2,07 millió járművet értékesített. Ezen belül 1,07 milliót adott el Európában, ami 4,4 százalékos növekedés éves összevetésben. Az európai autópiac a vizsgált időszakban szerényebben, 2,8 százalékkal bővült.

A Renault eladásai az eurázsiai térségben (Oroszországot is beleértve) 15 százalékkal, Latin-Amerikában pedig 18 százalékkal nőttek. Indiában eközben 19 százalékkal, Dél-Koreában pedig 25 százalékkal csökkentek az eladásai részben azért, mert megcsappant a kereslet a Kwid mini-SUV iránt.

A francia cég értékesítése Iránban 10,3 százalékkal, 61 ezer 345 járműre zsugorodott, ami az Irán ellen tervezett amerikai szankciók szigorítására vezethető vissza.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.