Négyszáz lóerővel érkezik a Polestar 2

2018.07.18. 06:31

Jonathan Goodman, a Polestar vezérigazgatója a Goodwood Festival of Speeden beszélt részletesen az új modell műszaki paramétereiről. A Polestar 2 elektromos hajtása négyszáz lóerős lesz és akkumulátora két feltöltés közt 560 kilométer megtételéhez szükséges energiát tárol majd. A Polestar 2 árazása nagyjából a Tesla Model 3-ét követi, vagyis felszereltségtől függően 11-18 millió forintnak megfelelő dollárt kérnek érte, a gyártás pedig valamikor 2019-ben kezdődik.

Goodman odaszúrt a többi elektromosautó-gyártónak is. Véleménye szerint hét éven belül, világszerte évi harminc millió eladott villanyautóval lehet számolni, ami már nem számít réspiaci mennyiségnek. Ilyen darabszámban a futurisztikus, sokszor nem kifejezetten szép formák helyett jó minőségű, sokak számára elfogadható autókat keresnek majd a vásárlók.

Hozzátette, a Tesla körül kialakult tech-kultusz túlzásai nélkül szeretnének hasonlóan exkluzív képet kialakítani a Polestar márkáról, és szeretnék elérni, hogy szép, de sokak számára megfelelő és elérhető autók gyártójaként tartsák számon a márkát. A formai szélsőségeket mellőző autók előállítása egy frissen formálódó piacon ésszerű stratégiának tűnik.