Nyaralni indulók, figyelem!

2018.07.20. 08:41

Svédország utolsóként tette tiltólistára a vezetés közbeni telefonhasználatot, ezzel 2018 lett az első év, amikor egész Európában büntetésre számíthat, aki az út helyett a telefonját nézi. A svédek megkésett szabályozása elsősorban a pedáns közlekedési kultúrájuknak köszönhető. Egészen sokáig egyáltalán nem jelentett gondot a telefonozás tiltás nélkül sem, azonban az utóbbi években megjelent a baleseti statisztikákban, ezért idén először 160 euróba kerül a vezetés közbeni facebookozás. A nagyjából ötvenezer forintos büntetés nem is számít kimagaslóan soknak, a briteknél 350 ezer forintos csekkel jutalmazzák a volán mögött kézben tartott telefont.

5a8dd5492d55a.image

Európában az egyik leggyakrabban előforduló szabálytalanság a vezetés közbeni telefonozgatás és több felmérés szerint sokan nem is tartják veszélyesnek. Biztonsági szempontból ez nem a legjobb kombináció. Vezetés közben az úton kívül másra figyelni semmiképp sem jó ötlet és innentől Európán belül bárhova indul is az ember autóval, büntetésre számíthat, ha mégis inkább a képernyőt nézegeti.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.