Teslát vettél? Fizess!

2018.07.20. 11:19

Több száz Tesla tulajdonos kapott értesítést Németországban, hogy be kell fizetniük négyezer eurót, ugyanis az autójuk túl drága volt, így nem felel meg a helyi ártámogatási feltételeknek. A hatóságok szerint 72 ezer euróba került a Tesla honlapján elérhető legolcsóbb Model S, a 75D jelzésű közepes méretű akkumulátorral és dupla motoros hajtással szerelt változat.  Az elektromos autók terjedését segítő németországi állami támogatás pedig csak akkor jár, ha az adott típus alapváltozata nem éri el a 60 ezer eurót.

software update

A helyzetet árnyalja a Tesla közleménye, mely szerint mindig is lehetett olcsóbb alapmodellt vásárolni kisebb akksival és többet ki is szállítottak az elmúlt években. A kezdeti nehézségek és pereskedés után végül meg tudtak egyezni a hatóságokkal és bizonyítani tudták, hogy ténylegesen elérhető a 60 ezer eurós alapváltozat minden vásárló számára, így a továbbiakban jár a támogatás még akkor is, ha a sokkal drágább csúcsváltozatot szeretnénk megvásárolni. Akik a helyzet rendezése előtt vásároltak maguknak Model S-t, továbbra is kötelesek fizetni, de szerencséjükre a Tesla átvállalta a költségeket.

Németországban 2018 első felében 64 százalékkal ugrottak meg az elektromosautó-eladások. Ezzel párhuzamosan a Tesla számai harmadával zuhantak. Úgy tűnik, a sorra megjelenő egyre használhatóbb alternatívák mellett az amerikai villanyautó kezd veszíteni az újdonság erejéből.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.