Eladó az egyetlen kombi Bentley S2

2018.07.23. 17:31

Mercedes-elemekkel van hígítva, de egy eleve ritka Bentley egyetlen kombija ez az S2-esből barkácsolt puttonyos. 575 ezer dollárért, azaz 155 millió forintért lett eladó a napokban. 

1960-ban indult a kombi S2-es története. Első tulajdonosa eredetileg egy speciális, egyedi kombi Mercedest szeretett volna rendelni a gyártól, majd miután ott nem sikerült átvinnie az akaratát, a német Wendler műhelyt kérte fel, akik sok Mercedes W112 300-alkatrészt felhasználva megcsinálták neki ezt az egyedi, nagy rakteres valamit az S2-es Bentley-ből. A megrendelő kiléte sajnos elveszett az évek alatt, annyit tudni, hogy New York-ba rendelte az autót egy yacht klub címére. 

Az a bizonyos tulajdonos később elajándékozta az autót egy múzeumnak, majd 2012-ben kapott egy nagyobb restaurálást. Annyit tudni róla, hogy motorja maradt a Bentley-féle 6,2 literes V8-as. Ha kombiságában is a Bentley munkája volna, így, hogy egyetlen példánya létezik, nyilván többet érne, de az 575 ezer dollárosra hirdetett ár sem kevés így, hogy az S2-ből amúgy szép számban, 2308 példányban gyártottak a britek. Igaz, a barkácskombi alapját adó hosszított tengelytávú változatból jóval kevesebb, 57 készült.