Elsőkerekes M-es BMW-k érkezhetnek

2018.07.23. 13:07

Frank Van Meel, a BMW M-részlegének igazgatója az M2 és az M5 Performane bemutatóján beszélt a sportos BMW-k jövőjéről. Megelőzve a felhördülést gyorsan le is szögezte, hogy a klasszikus modellek következő generációja még biztosan hátul fog hajtani. Aki tehát M3-ra vagy M5-re vágyik a jövőben, az megnyugodhat.

2a83a22f-bmw-m-performance-front-wheel-drive-1

Az M-főnök kifejtette, nagy erőkkel mérlegelik a lehetőségeket az olcsóbb modelljeik esetében is. Szerinte az új, FAAR névre hallgató, fronthajtású padlólemezre épülő típusok is előbb-utóbb megkaphatják M-változatukat. Az új alapokat először az 1-es széria következő generációjában fogják használni. A legnagyobb kihívás szerinte az elsőkerékhajtás sajátosságainak ellensúlyozása, ugyanis az M-érzés alapvetően hátsókerekes BMW-khez kapcsolódik.

Konkrétumot ugyan nem említett, de feltehetően az új 1-es generáció lesz az első BMW M-modell, ami fronthajtással érkezik. A kérdés csak az, hogy vajon igazi sportautó lesz-e, vagy csak egy matrica és néhány díszcsík a legerősebb motorral.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.