Csoda történt, ismét nyereséges az Opel

2018.07.25. 21:19

Az új tulajdonos, a francia PSA Group autóipari konszern irányítása alatt ismét nyereségessé vált az Opel. Mondja a PSA közleménye. 

IMG 2408

A PSA Group keddi közleménye szerint a General Motors konszerntől tavaly megvásárolt Opel-Vauxhall az idei első negyedévben 502 millió euró nyereséget ért el 5 százalékos bevételarányos jövedelmezőség mellett. "Az Opelnél egyértelműen bekövetkezett a fordulat" - mondta Jean-Baptiste de Chatillon, a PSA Group pénzügyi igazgatója a hírre, hogy húsz év után először mutat nyereséges mérleget az Opel.

A PSA Groupnál amúgy is jól megy mostanság: az első fél évben 3,02 milliárd euró működési eredményt értek el, közel másfélszeresét az egy évvel korábbinak. A konszern nettó nyeresége az előző évinél 18 százalékkal magasabb, 1,481 milliárd euró lett 38,6 milliárd euró, 40 százalékkal magasabb értékesítési árbevétel mellett. A konszern az év első felében 8,5 százalék bevételarányos jövedelmezőséget ért el.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.