A BMW is Magyarországon épít gyárat

2018.07.31. 12:01

Az Audi és a Mercedes után a harmadik német luxusautó-gyártó is gyárat létesít hazánkban. A BMW Debrecenbe települ, ahol állítólag mintegy ezer munkahelyet hoznak létre. A gyáriak szerint az új üzemben hagyományos hajtású és elektromos autókat egyaránt készítenek majd.

bmw1fac

A BMW most először épít gyárat 2000 óta, amikor már felmerült egy magyar gyár felépítésének lehetősége. Akkor Lipcsében építettek gyárat, de most Magyarországra is sor kerül. Az építkezés 2019 második felében indulhat. A többi részletet egyelőre nem ismerjük, de valószínű, hogy a BMW is olcsóbb modelljeinek gyártását költözteti Debrecenbe, amelyeknél a munkaerő költsége a gyártási költség jelentős részét adja.

Az új autóipari beruházás természetesen nem csak közvetlenül teremt majd munkahelyeket: a beszállítói háttér bővüléséének igénye további sok ezer új állást hozhat létre az országban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.