Cápaorrú terepjárón mutatják meg az új Opel stílust

2018.08.01. 11:47

Elég fontos szerepet szánnak a GT X Experiental tanulmányautónak: állítólag ez lesz a sorvezető a 2020-as évek Opel modelljeihez, amelyeket már a Peugeot-féle műszaki alapokra terveznek.

A bemutató videóban még a régi módi szerint az Opel – nem feltétlenül szereplésre termett – vezérigazgatója, Michael Loscheller beszél, de úgy látszik, a cégvezetésből nehezen kopik ki ez a fura szokás, amelyet még az előző Opel vezető, Karl-Thomas Neumann honosított meg. A lényegről, az új Opel hűtőmaszkról azonban ez sem vonhatja el a figyelmünket: a szögletes, fekvő kampót – vagy 1-est, ahogy tetszik – formázó LED-sávok mellett, amelyeket már most is használnak, a másik jellegzetes megoldás a hegyes cápaorr, amely talán az 1970-es évek legendásan jóképű Opel kupéját, az első, avagy A sorozatú Mantát juttathatja az ember eszébe. A cápaorr, ha nem is a leghatékonyabb aerodinamikailag, mindenképp karakteres, ami az Opel szempontjából most elég fontos szempont.

A felfedett bal első sarok mellett a videó alapján az autó arányai is láthatók, így több mint valószínű, hogy afféle crossover-kupé lesz a tanulmány: kétajtós aszfalt-terepjáró, amely tökéletesen belesimul az aktuális autódivat fősodorjába. Egyértelmű, hogy az Opel és a PSA vezetői tudják, merre érdemes fejleszteni, ha javítani akarják a márka versenyképességét.

Legkésőbb az ősszel kiderül, pontosan milyen is lesz a GT X Experimental, bár az igazán érdekes Opelekre még várnunk kell: az első, már PSA felügyelettel tervezett típus, a Corsa utódja jövőre érkezik.