Sportkocsit fejleszt a Ligier

2018.08.02. 17:26

A Ligier név korábban elsősorban versenyautókon, és egyes országokban korengedménnyel vezethető mopedautókon bukkant fel, most azonban úgy néz ki, egy, az eddig megszokottaktól eltérő sportkocsival jelentkezik a márka.

ligier pv

A név mögött egy ideje persze már nem Guy Ligier, az egykori rögbisztár és autóversenyző áll, aki 1976 és 1996 között egész sikeres F1-es csapatot tartott fenn, hanem az Onroak Automotive, amely 2013 óta Ligier néven fejlesztett versenyautókat. Egyelőre csak egy igen sötét képet közöltek az autóról, amely elsősorban versenycélokra készül, és egyelőre nem is terveznek belőle rendszámozható változatot. Ha minden igaz, Ford gyártmányú, 330 lóerős, 3,7 literes V6-os motor hajtja majd, a menetkész autó azonban igen könnyű lesz: üresen 780 kilogramm körüli értékről beszélnek.

Ezen felül csak annyit tudunk a Ligier sportkocsiról, hogy az ára 89 ezer euró lesz Franciaországban, és az FIA E II SH kategóriájába illeszkedik majd. Ennél többet valószínűleg a szeptemberi Párizsi Autószalonon, a típus világpremierjén árulnak majd el.