Hopp, jött egy 1300 lóerős osztrák szörnyeteg

2018.08.04. 15:59

Vásárolt formatervvel, óriási V8-as blokkal érkezett a semmiből egy új csúcssportautó. Ez lenne a Milan Automotive újdonsága, a Milan Red, ami tíz másodperc alatt futja a 0-300-at. 

1000+ lóerős szupersportautó építéséhez már nem kell nagy, bejáratott márkának lenni, a mindenhonnan összevásárolható részelemekkel megy ez ma már a kis, noname manufaktúráknak is. Mint amilyen a tavaly alapított Milan Automotive. Első autójuk, a Red formaterve például egy orosz dizájner, Dimitrij Lazarov ötéves munkája tőle vették meg, hogy nagyrészt karbonszálas elemekből megcsinálják a Reden.

Hogy a motor honnan kerül a Redbe, egyelőre nem tudni, de biztosan nem saját fejlesztés a 6,2 literes V8-as blokk sem, ami négy(!) turbót kap és karbonból sütik bele a hajtókarokat. Így jön össze az 1325 lóerő és az 1400 Nm, amit egy hétfokozatú duplakuplungos váltó küld a kerekekre. Csak a hátsókra. A csupán 1,3 tonnás Red ezzel a dragpályán erős lesz: a 0-100-at 2,47, a 0-200-at 5,46, a 0-300-at 9,98 másodpercre mondják a Milannál.

Hogy pályanapozásra is olyan jó lesz-e mint gyorsulgatásra, nem sokan tudják majd megmondani. Az osztrákok 99 Redet terveznek gyártani, és azt mondják, tizennyolcra már van is vevőjük. Darabja kétmillió euró. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.