Egy Suzuki lehet a Toyota következő újdonsága

2018.08.07. 15:38

Az már a tavasszal kiderült, hogy a Toyota és a Suzuki együttműködése hogy működik majd. A Toyota műszaki megoldásokat – például hibrid rendszert – ad, a Suzuki ezért cserébe olcsó kisautókat készít Toyota jelvénnyel. A japán sajtó már azt is tudni véli, melyiket.

toyozuki

Állítólag a Suzuki Baleno lehet az első, amely Toyotaként is készülhet. Ha igaz, a Maruti-Suzuki évi 20-25 ezer Toyota jelvényes példányt állítana elő, így könnyítve meg a Toyota számára, hogy erősebb pozícióba kerüljön Indiában. Ám a pletykák szerint ez csak az első lépés lenne: később a Vitara is Toyota jelvényt kaphat, a Toyota Corolla szedán viszont a Suzuki indiai kínálatában bukkanhat fel. E pletykák szerint a Suzuki gyártotta Toyotákat nem csak Indiában forgalmaznák, de más, igazán árérzékeny piacokra is eljuthatnak. Elsősorban afrikai országok kerültek szóba, és az kifejezetten valószínűtlen, hogy ezekből akár egy is felbukkanna Európában.

Sokkal izgalmasabb a megállapodásnak az a része, amely szerint a Toyota és a Denso műszaki segítséget nyújtana a Suzuki motorfejlesztéséhez – leginkább talán a hibrid hajtásláncok tervezésében lehet elképzelni effélét, hisz benzinmotor-tervezésben a Suzuki aligha szorul segítségre – de ennek az eredményeiről egyelőre pletykákat sem hallani.