Ennek a BMW-nek nincs jövője?

2018.08.09. 13:51

A BMW Blog híre szerint a 3-as GT utódját már nem készítik el, pontosabban egyetlen modell válthat le két jelenlegi típust, a 3 GT-t és a 4-es Gran Coupét, amelyek közt már most sincs igazán nagy eltérés.

Bár egyelőre nem hivatalos értesülésekről van szó, nem lenne meglepő, ha így változtatnának a kínálaton, mivel a 3-as GT öt évvel ezelőtti bemutatása óta sokat változott a piac. A legtöbb nagy piac, beleértve Európát, az Egyesült Államokat és Kínát, még több szabadidő-autót vesz fel a személyautók rovására, a 3-as és 4-es BMW-ből pedig többféle változatot kínálnak, mint a legtöbb konkurensből, ami eleve magas fejlesztési költséget jelent. A BMW ugyan nem közli az egyes karosszériaváltozatok eladásait, azaz nem tudjuk, hogy az ötajtósok mennyire fogynak jól, de a 3 GT és a 4 Gran Coupé közti jellegbeli hasonlóságot nézve eleve megkérdőjelezhető volt, hogy szükség van-e mindkettőre, különösen úgy, hogy gyártanak a 3-as sorozatból hasonló használati értékű kombit is.

A BMW-nél már dolgoznak a következő 3-as sorozaton, a jelenlegi leváltása azonban csak 2020-ra várható – legkésőbb akkor derül ki, hogy igazak-e a pletykák, tényleg kimarad-e a kínálatból a 3-as GT utóda.