Gyártásba megy a VW guruló luxuslakása

2018.08.09. 06:19

Az ősszel érkezik a Volkswagen Crafter gyári lakóautó-változata, amelyet tavaly még California XXL tanulmányként láthattunk. A végleges neve Grand California lett, de a lényeg nem változott.

A Volkswagen ezzel az autóval beszáll a lakóautó-piacra, méghozzá egy olyan modellel, amelyen alig látszik , hogy élettérnek is alkalmas. Egyedül a tető magasítása sejteti, hogy belülről az átlagosnál nagyobb a Crafter busz, de nyoma sincs a lakóautókra jellemző ormótlan felépítménynek. A fotók alapján azonban úgy tűnik, így is tisztességesen el lehet férni odabenn: fekvőhely négy fő számára van a bő hat méteres járműben, és persze van mellékhelység, fürdési lehetőség, komplett konyha és mosogató is.

Úgy tudjuk, a neve ellenére a Grand Californiát kifejezetten Európába szánja a Volkswagen, a Transporter alapú lakóautójuk, a California kiegészítésére. A típus bemutatóját is Németországban tartják augusztus végén.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.