125R: a végső benzingőzös orgia megtérés előtt

2018.08.13. 13:11

A Brabus szinte a kezdetektől a Smart gyári tuningcégeként működik. Most a ForTwo-ból készítettek egy új, sportos változatot, amely négykerekű bevásárlókosárhoz képest majdnem jó, és durván néz ki.

A 125R jelzésű kivitel nevében a szám a háromhengeres turbómotor teljesítményét jelzi lóerőben. A százhuszonöt lóerő és a 200 Nm nem nagy csoda a 900 köbcentis turbómotortól, sokkal érdekesebb, hogy az 1,87 méteres tengelytáv és az 1,55 méteres magasság mellett valamelyest bírja a vadulást a miniautó. A végsebességét így is 175 km/h-ra kellett korlátozni, hiába a 3 centis ültetés és a 16 vagy akár 17 hüvelykes felnik – úgy tűnik, a fizikát a Brabusnál sem képesek kijátszani. A 9,2 másodperces gyorsulás százra szintén nem olyan adat, amellyel a Smart kilógna az átlagautók közül, de úgy tűnik, ebben a méretkategóriában ez is eredmény.

Ahogy a nevéből is sejthető, a legújabb Brabus Smart nem lesz olcsó: 39 900 eurót, azaz átszámítva közel 13 millió forintot kérnek érte – talán ezért is döntöttek úgy, hogy csupán 125 példányt gyártanak belőle.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.