Megint valami érdekes készül az Infinitinél

2018.08.15. 17:49

Bár az Infinitinek nincs sok történelme, legalábbis a német vetélytársaihoz képest, hiszen az első autóját 1989-ben mutatta be, már tavaly olyan tanulmánnyal jelentkezett a Pebble Beach Concours d'Elegance-on, amely inkább az 1930-as éveket idézte, és az idén is valami hasonlóra készülnek.

Bár a premier már nincs messze – augusztus 23-án tartják – most mutattak két újabb részletfotót az együléses járműről, amelyeken jól látszanak a nagy, töretlen felületek és a jellegzetes rácsozás, amely leginkább talán a háború előtti sci-fik stílusára emlékeztet. A tervek állítólag attól a Karim Habibtól származnak, aki tavaly a BMW-től igazolt az Infinitihez, miután hat évig tervezett a német luxusautó-gyártónak.

Ezen felül csak annyit tudunk a járműről, hogy elektromos hajtású lesz, ami egyértelműen összecseng az Infiniti jövőképével. A luxusmárka 2021-re ígéri első villanymotoros modelljeit, amelyek valószínűleg az anyavállalat, a Nissan mára kiforrottnak tekinthető villanyautó-technológiájára épülnek majd.