Kivonhatják a forgalomból a csalós VW dízeleket

2018.08.16. 13:26

Lassan véget ér a Volkswagen dízelbotránnyal kapcsolatos gigászi visszahívás-sorozata Európában, így a hatóság most már bekeményít Németországaban. Úgy tudjuk, néhány autót már ki is vontak a forgalomból Hamburg és München körzetében, de minden, az emissziós normának meg nem felelő autóra hasonló sors vár.

DSC05883

„A visszahívás kötelező. Azok az autók, amelyeket nem javítottak, előbb-utóbb kikerülnek a forgalomból. Attól függően, hogy mikor adták ki a javítást a kérdéses autóra, a tulajdonosoknak egy vagy másfél évük biztosan volt. Ennyi időnek bőven elegendőnek kellett lennie, hogy részt vegyenek a visszahívásban.” - jelezte a KBA, a német közlekedés-felügyelet. Úgy tudjuk, az érintett, nagyjából 2,5 millió autónak, amelybe EA189 kódú motor került Németországban, a 95%-a már átesett a kötelező átalakításokon, és egy százalék alatti azoknak az autóknak a száma, amelyeknek a tulajdonosai a hatósági felszólításra sem reagáltak.

Egyelőre nem tudni, hogy más európai országokban is történik-e hasonló a ki nem javított csalós dízelekkel, de tekintve, hogy ezek milyen mértékben léphetik túl a rájuk vonatkozó károsanyag-kibocsátási határértékeket, a szigorra másutt is szükség volna.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.