Új kisautón dolgozik a Hyundai

2018.08.16. 14:37

Ahogy a gyáriak fogalmaznak, magas termetű kiskocsiról van szó, ami valamiféle crossover-jelleget sejtet. Amit eddig tudunk, az alapján az AH2 várhatóan a Suzuki Ignis közvetlen konkurenciája lehet.

hyundai ah2

Egyelőre csak az biztos, hogy Indiában bemutatják a típust, az viszont még nem egyértelmű, hogy globális modellnek szánják-e, vagy helyi specialitásnak. Ez utóbbin sem lepődnénk meg, India elég nagy piac, hogy külön ide fejlesszenek típusokat a nagyobb autógyártók. A hírek szerint az új formaterv elég egyszerű technikát rejt magában: a Santro Xingből – az i10 helyi megfelelőjéből – származó 1,1 literes négyhengeres szívómotor kerülhet ebbe is, ami nyilván segít az árakat alacsonyan tartani, ami az árérzékeny indiai piacon nyilván segít megtartani a versenyképességet.

Ennél többet várhatóan az október 4-ére időzített világpremierhez közelebbi időpontban tudhatunk majd meg a Hyundai új kisautójáról.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.