Kiderült, kik parkolnak a legrosszabbul

2018.08.18. 14:59

Az angliai Direct Line biztosítócég 2500 szabálytalan parkolást vizsgált meg, hogy kiderüljön, milyen kategóriájú autókkal parkolnak a legtöbbször szabálytalanul. Arra is fény derült, hogy a szigetországban melyik autómárka tulajdonosai szegik meg leggyakrabban a parkolási szabályokat.

bena parkolas

A kutatásból kiderült, hogy a vonalra parkoló, vagy mozgássérült parkolóhelyet jogtalanul elfoglaló autósok 31%-a SUV-tulajdonos volt. A második helyen a szupermini-sofőrök végeztek, 18%-uk tehet a türhő parkolásokról. Márkák tekintetében a Volkswagen nyert 10%-kal, a Ford lett a második 8%-os eredménnyel.

A kutatást végző cég igyekezett árnyalni a képet. Szerintük problémát jelent, hogy a parkolóházak egyre zsúfoltabbak, a helyek kijelölésénél pedig nem veszik figyelembe, hogy az elmúlt évtizedekben sokkal nagyobbak lettek az autók, amikkel nehezebb is szabályosan parkolni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.